Home » EarlyandFriends

EARLY & SJEF

Zaterdagochtend, ontbijt met warme broodjes, een mok koffie en Radio 2 aan.

Timur praat lekker door en draait zoals gewoonlijk zijn plaatjes mooi af. Op het moment dat ik klaar sta om me te gaan douchen hoor ik Fokelien op de radio. Er is een lammetje geboren en het is wel erg vroeg in het seizoen. De oproep is om een naam te verzinnen voor dit Rammetje.  

Ik hoor dit eens aan en na een tijdje wordt de naam Early geopperd door een luisteraar. Early.... ja dat is wel een toffe naam voor een rammetje wat zo vroeg geboren is. Het item is voorbij en de uitzending gaat verder.

Maar toch knaagt er iets aan me... Ik moet toch even een berichtje sturen naar Radio 2 met een belangrijke vraag. Ik hoop stiekem dat ze zo sportief zijn om de vraag in ieder geval in de uitzending te stellen en misschien zelfs ook wel te beantwoorden. Ik tik iets in de trant van:

Ieder jaar zie je heel veel lammetjes in de wei staan, maar wat gebeurt er nou eigenlijk met al die lammetjes uiteindelijk, want het worden er eigenlijk nooit meer.

Ik moet hierbij zeggen dat wij, mijn vrouw en ik, een hele tijd naast een schapenboer in Rotterdam hebben gewoond en die had ieder jaar enorm veel lammetjes. En van de een op de andere dag waren die dan ineens weg. Natuurlijk weet ik wat ermee gebeurt, maar het merendeel van de mensen weten dat waarschijnlijk niet. Hetzelfde gebeurt namelijk op kinderboerderijen en andere schapenhouders die onder andere lammetjesdagen houden voor de kinderen. Die beestjes worden na een paar maanden gewoon dood gemaakt, omdat de mens zo graag lamsvlees wil eten.

Mijn vrouw is inmiddels onze honden buiten aan het laten en ineens gaat de telefoon. Radio 2 of ik mijn vraag op de radio wil stellen. 

 

Luister hieronder het fragment

Nadat ik heb opgehangen en heb gedouched gaan mijn vrouw en ik naar de bouwmarkt. We zijn een jaartje geleden verhuisd en er moet zo links en rechts nog wel wat verbouwd worden. Toch had ik mijn gedachten er niet zo goed bij en op de terugweg zeg ik tegen mijn vrouw...... "Zullen we Early proberen te adopteren?"

Omdat de TimurTimurShow  op dat moment al afgelopen was besluiten we op zondag weer een berichtje te sturen naar Radio 2. Nu duurt het wat langer voordat ik gebeld word, maar uiteindelijk komt daar het telefoontje.... Wat ontzettend cool. Ik kom weer in de uitzending samen met Fokelien.

Luister het fragment van de zondag hier

Ondanks dat onze tijd in de uitzending er op zat, hebben Fokelien en ik nog wat verder gepraat en we hebben onze telefoonnummers uitgewisseld. We hebben direct foto's  van Early doorgestuurd gekregen en iedere keer wanneer er een lammetje bij kwam kregen we een update. Dat was een erg leuke en spannende periode.

Tijdens het lange wachten moest er natuurlijk nog wel het een en ander gebeuren.

Zo moesten we bepalen waar de schapen zouden komen te staan, hoe groot het veldje zou worden en er moest natuurlijk ook een hok komen waar ze lekker in kunnen liggen en waar ze kunnen schuilen voor de regen. Zo gedacht zo gedaan. Palen in de grond, gaas spannen, een paar keer flink op de duim slaan, maar dan staat er ook wat. Nu was het de beurt aan mijn vrouw om het huisje te schilderen en aan mij om een ander schuilplaatsje te maken.

Uiteindelijk was 3 september 2019 de grote dag! Met de auto naar Friesland om Early en Richard (het rammetje vernoemd naar mij) op te halen.

Eenmaal aangekomen in Friesland zagen we een hoop schaapjes en ja hoor... Een super knap zwartbruin schaap en zijn vriendje Richard.

Na een bakkie koffie en wat formulieren met betrekking tot de registratie en vervoer hebben we Early en Richard in de auto gezet en zijn we naar huis gereden.

Eenmaal thuis hebben we Richard omgedoopt tot Sjef, zodat ik niet meer zelf zou gaan blaten wanneer mijn vrouw de naam Richard zou roepen :)

Inmiddels zijn Early en Sjef helemaal gewend aan hun nieuwe plekje al vinden ze het lastig om het allemaal bij elkaar te eten ;) Daarom gaan we binnenkort het stukje land in tweeën delen, zodat we ze kunnen omweiden.

Opnieuw in de uitzending met Timur

In oktober werd ik door Radio  benaderd om een update te geven over Early in de TimurTimurshow. 21 oktober was het zover.

Luister hieronder het follow-up fragment

Wil je hierover meepraten, dat vinden wij dat echt super gezellig..... Laat hieronder je reactie achter!

Comments

There are no comments yet.

Add comment